Iets meer dan een jaar geleden kozen wij voor Schüco

19/11/2018

Iets meer dan een jaar geleden kozen wij voor Schüco. Na enkele interviews en fotoshoots worden we genoemd als één van hun referenties.
Hier kunt u een deeltje lezen van het volledige artikel.

Transparantie als visitekaartje 

Het gebouw bestaat uit verschillende grote glazen dozen die schijnbaar willekeurig bovenop elkaar zijn geplaatst. De vloeren en plafonds van elk van deze dozen zijn met elkaar verbonden door een massieve verticale wand, zodat grote platte U-vormen ontstaan. De andere zijden van de dozen zijn volledig transparant, wat voor overvloedig natuurlijk licht in de werkruimten en voor een buitengewoon gevoel van openheid en transparantie aan de buitenkant zorgt. De verschillen in volumes maken het mogelijk om de glazen gevels van de onderliggende doos te beschermen tegen directe straling van de zon, zonder gebruik te maken van zonweringen die aan de buitenkant van de gevels zijn aangebracht. 

“De vorm van het gebouw vloeit rechtstreeks voort uit zijn functie”, zo legt Stijn Goethals, de architect van het project, uit. “De briefing van de klant was heel specifiek. We hebben dan ook een gebouw ontwikkeld dat aan alle gewenste criteria voldoet."

Klik hier om het volledige artikel te lezen.